Schoonmaak tips


Awesome Image
3

tips

Vieze magnetron

Een magnetron is handig om eten snel op te warmen. Daarbij kunnen de meeste magnetrons tegenwoordig ook als oven worden gebruikt. Heel handig en tijd besparend. Op een gegeven moment is het tijd om de magnetron grondig schoon te maken. Vaak is dit erg lastig, omdat alle aangkoekte etensresten zich niet zomaar laten verwijderen. Soms kan het zelfs onmoglijk lijken de magnatron weer helemaal schoon te krijgen. Gelukkig kan dit wel. Het enige wat daarvoor nodig is zijn de volgende zaken: azijn, en een bakje of een schaal die geschikt zijn voor een magnetron. Schenk azijn in het bakje of de schaal en plaats deze in de magnetron. Zet de magnetron 6 minuten op de hoogste stand aan. Laat het bakje of de schaal met azijn, nadat de magnetron klaar is, nog een paar minuten staan. Verwijder het bakje of de schaal met azijn en neem vervolgens de magnetron met een doekje af.

Awesome Image
2

tips

Donkere aanslag in toilet

Er zijn weinig mensen die het schoonmaken van een wc plezierig vinden. Ook wanneer een wc regelmatig wordt schoongemaakt, wil het nog wel eens gebeuren dat er een donkere aanslag in de wc onstaat. Een zogenaamde silent killer. Hoe hard er ook wordt geboend, de aanslag laat maar niet los. Gelukkig is hier een oplossing voor. Het smaakt niet alleen lekker, het kan ook het aanslag probleem oplossen. Ik heb het over de welbekende cola. Niet cola light of een andere variant maar originele cola. Schenk nadat de wc helemaal is schoongemaakt een hele 1.5 liter cola fles in de wc. Laat het een hele avond intrekken en borstel de volgende ochtend de aanslag moeiteloos van de wc.

Awesome Image
1

tips

Hardnekkige kalkaanslag

Kalkaanslag in Nederland is onvermijdlijk. Uit Nederlandse kranen stroomt hard water. Dit betekent dat het water kalk bevat. Hierdoor heeft men in Nederland relatief veel last van kalkaanslag op bijvoorbeeld douche kranen. De kalkaanslag kan worden bestreden met schoonmaakazijn. Spuit de schoonmaak azijn op de aanslag en smeer het met een doekje op het met kalk beslagen object uit. Laat het een aantal minuten intrekken en spoel het met heet water schoon. Droog het vervolgens met een droge doek af.